iSLAM'IN iNCELENMESiNDE YENi BiR "DiN" KAVRAMINA DOGRU - Waardenburg, Jacques (Fırat University, 2010)
İslam'ı şayet bir taraftan işaretler ve sembollerden oluşan dini bir sistem, diğer taraftan da dünyevi çıkarların, psikolojik motivasyonların ve manevi maksatların birleşmesi ile hayat bulan dini bir fenomen olarak anlarsak, o zaman ondan bir din olarak söz- etme hakkına sahip oluruz. Burada İslam ve din kavramına verilen anlamdan açıkça görülen o ki anlam, Batı'da genellikle verilen anlamdan çok farklıdır
Toward a New Concept of "Religion" in the Study of Islam
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları