SOME NEW APPLICATIONS OF THE RESIDUAL POWER SERIES METHOD - NABI, HARIVAN RAMADHAN (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Burgers, coupled Burgers ve residual kuvvet serisi yöntemiyle ilgili bazı bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde bazı temel tanım ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde residual kuvvet serisi metodunun formülü verildi. Çalışmanın esas kısmını oluşturan bu bölümde residual kuvvet serisi metodunun nasıl elde edildiği bahsedilen denklemlere nasıl uygulandığ izah edilmiştir. Dördüncü bölümde başlangıç şartli coupled Burgers' denklemlerinin seri çözümlerini bulmak için bazı örnekler verildi. Elde edilen çözümlerle ilgili iki ve üç boyutlu resimler Matematika ve Maple programı ile çizilmiştir. Son bölümde ise sonuç ve tartışmaya yer verilmiştir.

This Thesis includes of five chapters. In the chapter one, we give some of the information in this topic. In the chapter two, some definitions and theorems which used in the main section are given. In chapter three, formulation of the residual power series method has been presented. In chapter four, in order to find out series solution for the CBEs. with initial conditions, some examples of nonlinear Burger's equations have been illustrated. We give conclusion and discussion in the final chapter.
Residual kuvvet serisi yönteminin bazı yeni uygulamaları
Keywords: Matematik