FUZZY SAYI DİZİLERİNİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - ÇAKAN, ÜMİT (Fırat Üniveristesi, 2011)
Dört bölüm olarak hazırlanan bu çalışmanın ilk bölümünde fuzzy sayı dizileri hakkında temel tanım ve teoremler verildi.İkinci bölümde; fuzzy sayı dizilerinin ve farklarının istatistiksel yakınsaklığı ile modülüs fonksiyonu arasındaki ilişkiler incelendi.Üçüncü bölümde; modülüs fonksiyonu ile Cesàro toplanabilen diziler arasındaki ilişkiler gösterildi.Son bölümde ise fuzzy sayı dizilerinin modülüs fonksiyonu yardımıyla tanımlanmış istatistiksel yakınsaklığı tanımlandı ve ilgili teoremler verildi.Anahtar Kelimeler: Fuzzy dizileri, Modülüs fonksiyonu, İstatistiksel yakınsaklık, Pre-Cauchy dizisi.

In the first chapter of this thesis that consists of four chapters, we give some fundamental definitions and theorems.In the second chapter, we examine some relations between modulus function and statistical convergence of sequences of fuzzy numbers and their differences.In the third chapter, we examine some relations between modulus function and Cesàro summable sequences.In the last chapter, we define the statistical convergence of sequences of fuzzy numbers defined by a modulus function and give some theorems.Keywords: Sequences of fuzzy numbers, Modulus function, Statistical convergence, Sequences of pre-Cauchy.
Statistical convergence of sequences of Fuzzy numbers
Keywords: Matematik