Application of harmonic differential quadrature (HDQ) to deflection and bending analysis of beams and plates - Ülker, Mehmet; Civalek, Ömer (My University, 2004)
Çeşitli yük ve mesnet şartlarına sahip kiriş, dairesel ve dikdörtgen plak gibi bir ve iki boyutlu elemanların statik hesabının sayısal çözümü Harmonik Diferansiyel Kuadrature yöntemi (HDQ) ile elde edilmiştir. Elde edilen sonuçlar diğer analiz yöntemleri ve analitik olarak elde edilen sonuçlar ile karşılaştırılmıştır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi