Değiştir ve Gözlemle Metodu ve Geliştirilmiş Bir Maksimum Güç Noktası Takibi Metodunun Karşılaştırılmalı Analizi - Dağteke, Süleyman Emre; Ünal, Sencer (Fırat University, 2015)
Fotovoltaik (PV) güç sistemlerinde maksimum güç noktasının (MGN) hızlı ve doğru takip edilmesi büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle bir maksimum güç noktası takibi (MGNT) metodu geliştirilmiştir. Geliştirilen metotta, beta metodunun hızlı geçici durum yanıtı ve üç nokta gücünü karşılaştırma metodunun sürekli durumdaki düşük güç dalgalanma özelliği bir araya getirilmiştir. Bu metot ile değiştir ve gözlemle metodunun Matlab / Simulink simülasyonları gerçekleştirilmiştir. Simülasyonlar, 52W’ lık bir PV panel kullanılarak 25°C sıcaklık ve 1000W/m2 ışınım şiddeti altında 52W’lık bir yük beslenerek gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu simülasyonlardan elde edilen sonuçlar karşılaştırıldığında önerilen metodun MGN’ ye daha hızlı ulaştığı ve MGN’ de daha az güç dalgalanması ile MGNT gerçekleştirdiği gözlemlenmiştir.

Quickly and accurately tracking of Maximum power point (MPP) in photovoltaic (PV) power systems has great significance. Therefore, a maximum power point tracking (MPPT) method has been developed. In the developed method, fast transient response feature of beta method and low power fluctuations feature in the steady-state of the three-point method were combined. Simulations of this method and perturb and observed method in Matlab / Simulink were carried out. Simulations, using 52W PV panel, were used by feeding of 52W load at 25°C temperature and 1000W/m2 radiation intensity. When results obtained from the used simulations were compared, MPP of the proposed method was more quickly achieved and observed performing the maximum power point tracking with less power fluctuation at MPP.
A Comparative Analysis of Perturb and Observed Method and A Improved Maximum Power Point Tracking Method