MİKROVOLT YÜKSELTİCİ TASARIMI VE YAPIMI - AYDIN, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ MIKROVOLT YÜKSELTİCİ TASARIM VE YAPIMI Mustafo AYDIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2001, Sayfa :79 Bu tez çalışmasında Diferansiyel Termal Analiz (DTA) cihazının esas parçası olan Diferansiyel Amplifikatör dizayn edilmiş ve çalıştırılmıştır. Bu amplifikatör Diferansiyel Termal Analiz cihazlarının oluşumunda gerekli bir elemandır. Özelliği numune ile standart arasında sıcaklığın lineer artımı sırasında oluşacak sıcaklık farklarına karşılık gelen voltajı yükselterek okunacak bir seviyeye getirmesidir. Yaklaşık 95 ila 20000 kat değerleri aralığında yükseltme elde edilebilmektedir. Anahtar Kelimeler. DTA, mikrovoltmetre, amplifikatör, diferansiyel amplifikatör

m SUMMARY MASTER THESIS DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A MICROVOLT AMPLIFIER Mustafa AYDIN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical Training 2001, Page ;79 In this study a microvolt amplifier that is the main component of a Differential Thermal Analysis instrument is designed and implementation. The aim of this instrument is to obtain the voltage differences between the standart and the sample cells during the lineer heating rate. The amplification factor in the range of 95-20000 can be obtained. Key Words: DTA, microvoltmeter, amplifier, differential amplifier
Design and implementation of a microvolt amplifier
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering