OSMAN BEDREDDİN ERZURUMİ`NİN FELSEFİ GÖRÜŞELRİ - YEREBASAN, ÜLKÜ (Fırat Üniveristesi, 2003)
YÜKSEK LİSANS TEZİ OSMAN BEDREDDİN ERZURUMî'NİN FELSEFÎ GÖRÜŞLERİ ÜLKÜ YEREBASAN FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANABİLİM DALI İSLAM FELSEFESİ BİLİM DALI 2003 SAYFA 82 Tezimin giriş bölümünde Osman Bedreddin'in hayatı eserleri ve yaşadığı dönem hakkında bilgi verdim. Tezimin İkinci bölümünde Osman Bedreddin'in Allah ve Kainat hakkındaki görüşlerine yer verdim. Bu bölümde Allah-alem ilişkisi üzerinde durdum ve Allah'ın yaratıcılığı hakkında Osman Bedreddin'in fikirleri ile filozofların fikirlerini karşılaştırdım. Tezimin İkinci bölümünde insan ve insanın kaderi, varlığı ve metafizik boyutları üzerinde durdum. Tezimin Üçüncü bölümünde Osman Bedreddin'in Ahlak düşüncesine yer verdim. Osman Bedreddin'in bir mutasavvıf olması münasebetiyle ahlak üzerine daha çok vurgu yaptığından iyi ve kötü ahlak hakkındaki görüşlerine yer verdim. Anahtar Kelimeler: Allah, Varlık, Allah'ın Varlığı, Nefs, Ahlâk

SUMMARY MASTER THESIS OSMAN BEDREDDİN ERZURUMİ'S PHILOSOPHICAL OPINIONS ÜLKÜ YEREBASAN THE FIRAT UNIVERSITY THE INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCE PHILOSOPHY AND RELIGION SCIENCE 2003 Page 82 İn the entry of my introduction of my thesis I gave information about Osman Bedreddin's life, his work, personality and the period he lived. İn the first part of my thesis, I wrote about his ideas on Existance, God and relationship between existance and being. İn the second part of my thesis, I studied the human being and soul(nafs). I compared the other philosophers ideas with Osman Bedreddin's opinions In the third part of my thesis I informed about Osman Bedreddin's moral ideas. I wrote about the section of moral and good moral. The Key Keywoords are as follows: Allah, Human being, Existence, soul, moral.
Osman Bedreddin Erzurumi`s philosophical opinions
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion