Türk Arap İlişkileri 1973-2008 - N/A (Fırat University, 2011)
Türk-Arap ilişkilerinin İslamiyetin doğuşundan sonra Orta Asya’ya İslam fetihleriyle, 673 h. 54 başladığı belirtilen makalede Türk-Arap ilişkileri 5 başlık altında incelenmektedir. Bunlar; Türk-Arap İlişkilerinin tarihi, 20.yüzyılın sonlarında Türk-Arap ilişkileri, Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarı ile 2002 yılından itibaren ilişkilerdeki değişmeler, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmek için yaptığı tercih ve bunun Arap alemine tesiri ve gelecekte Türk-Arap yardımlaşmasına bakış ve sonuçları başlıklarıdır.