Vektör kontrollü asenkron motorun minimum zaman kontrolü - Bayındır, Mehmet İlyas; Alli, Hasan (My University, 2002)
Bu çalışmada vektör kontrollü asenkron motor sistemi için Pontryagin'in maksimum prensibine dayalı olarak minimum zaman konum kontrolü sunulmuştur. Vektör kontrollü asenkron motor, ikinci mertebeden bir sistem olarak modellenmiştir. Minimum zaman konum kontrolünü gerçekleştirmek için moment akımını belirleyecek bir kontrolör tasarlanmış ve minimum zaman kontrol parametreleri analitik olarak türetilmiştir. Sunulan kontrol sisteminin deneysel uygulanması için 2.2 kW gücünde bir asenkron motor seçilmiştir. MATLAB programı kullanılarak sayısal benzetimi gerçekleştirilmiş olup, daha sonra deneysel sonuçlarla önemli ölçüde doğrulanmıştır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik