DÜZLEMSEL YÜKLENMİŞ ORTASINDA DAİRESEL DELİK BULUNAN KOMPOZİT PLAKADA OLUŞAN ELASTİK GERİLMELERİN SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ İLE ANALİZİ - Adin, Hamit (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada, düzlemsel yüklenmiş ortasında dairesel delik bulunan kompozit plakada oluşan elastik gerilmelerin analizi yapılmıştır. Dairesel deliği bulunan plaka, bir kenarı boyunca üniform eksenel düzlemsel  yüklemeye maruz bırakılmış ve deliğin kenarları boyunca herhangi bir yükleme uygulanmamıştır. Metal matriksli kompozit plaka simetrik ve antisimetrik olarak farklı oryantasyon açılarında takviyelendirilmiş 4 ortotropik tabakanın yapıştırılması ile oluşturulmuştur. Elastik gerilmelerin analizi, sonlu elemanlar yöntemi (SEM) kullanılarak yardımıyla yapılmıştır.