4-BOYUTLU PSEUDO-GALİLEAN UZAYINDA EĞRİLER - ERBEK, ESRA (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu çalışmada Pseudo-galilean uzayında eğriler teorisi çalışılmıştır. Özellikle Pseudo-galilean uzayındaki eğrilerin çeşitlerine göre tanımlanan Serret- frenet çatılarının slant helis olması için karakterizasyonlar ifade ve ispatlanmıştır.

In this study the theory of curves in Pseudo-Galilean space was studied. In particular, the characterizations for Serre-Frenet frameworks defined according to the types of to be slant helices are expressed and proven.
Curves in 4-dimensional Pseudo Galilean space
Keywords: Matematik