A Complication of Lupus Vulgaris: Squamous Cell Carcinoma - Akpolat, Nusret; Dağlı, A. Ferda; Okur, İhsan; Özercan, İbrahim H.; Bulut, Yasemin (Fırat University, 2004)
The most important etiological factor of squamous cell carcinoma (SCC) is sun exposure. But also form in areas subjected to chronic inflammation, burn scars, nonionizing radiation, HPV infection and immune deficient. SCC arising from lupus vulgaris (LV) is rare (0.5-1%). The interval from the onset of LV to the occurrence of carcinoma is about 27-28 years. A 78 year old man presented with an extensive ulcer on the right nasolabial sulcus about 30 year period was applied to the hospital. Biopsy from this lesion is diagnosed SCC arising from LV. We aim that the case, rarely seen, was discussed under light of literature. ©2004, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi

Skuamöz hücreli karsinom (SHK) etyopatogenezinde en sık güneş ışığı suçlanmakla beraber, nadiren de olsa kronik dermatitler, yanık skarı, noniyonize radyasyon, HPV enfeksiyonu ve immün yetmezlikler gibi durumlara bağlı da gelişebilmektedir. Lupus vulgaris zemininde SHK gelişimi oldukça nadirdir (%0,5-1). Karsinom gelişme riski ile hastalık süresi doğru orantılı olup ortalama 27-28 yıldır. Olgumuz 78 yaşında erkek hasta, 30 yıldır nazolabial sulkus üzerinde mevcut olan ve son birkaç yıldır büyümeye başlayan yara şikayeti ile başvurdu. Alınan biyopsi örneğinde lupus vulgaris zemininde gelişen SHK saptandı. Olgunun ender görülmesi nedeniyle literatür bilgileri ışığında tartışıldı. ©2004, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Lupus Vulgaris Komplikasyonu: Skuamöz Hücreli Karsinom