POLİ(MET) AKRİLAT İÇERİKLİ BAZI POLİMER POLİMER KARIŞIMLARININ İNCELENMESİ - BARIM, GAMZE (Fırat Üniveristesi, 2004)
Doktora Tezi POLİ(MET)AKRÎLAT İÇERİKLİ BAZI POLİMER-POLİMER KARIŞIMLARININ İNCELENMESİ Gamze Barım Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2004; Sayfa : 99 Bu çalışmada, poli(N-akriloil-N'-metil piperazin) P(NAcrNMP), poli(metilmetakrilat) P(MMA), poli(N-akriloil-N' -metil piperazin-ko-metil metakrilat) P(NAcrNMP-ko-MMA), serbest radikalik yolla sentezlendi.Hazırlanan kopolimerlere benzer bileşimde P(NAcrNMP)/ P(MMA) blendleri hazırlandı. Homopolimer, kopolimer ve blendlerin termal degradasyonları çalışıldı. Blendlerin karışabilirlik davranışları incelenerek tüm bileşimlerde karışabilir oldukları bulundu. Ayrıca poli(2-metakrilamidopiridin) ile P(MMA)'nın blendleri hazırlanarak, bir blendin termal degradasyonu ve blendlerin karışabilirlik davranışları incelendi. Blendlerin karışabilir oldukları tespit edildi. Atom transfer radikal polimerizasyonu (ATRP) tekniğiyle P(St), P(MMA),P(GMA) ve P(FPMA) homopolimerleri sentezlendi. P(St-b-GMA), P(MMA-b-FPMA) diblok kopolimerleriyle P(St)/P(GMA), P(MMA)/P(FPMA) blendleri hazırlandı. Diblok kopolimerlerin ve blendlerin camsı geçiş sıcaklıkları ve termal kararlılıkları incelendi.İncelemeler sonucu Menlerin karışabilir oldukları tespit edildi. Her iki blendin de termal kararlılıkları homopolimerlerinin termal kararlılıkları arasında bulundu. Homopolimerleri serbest radikalik yolla hazırlanan P(IBMA)/P(EMA) ve P(MMA)/P(GMA) blendlerininde bütün bileşimlerinde karışabilir oldukları tespit edildi. P(IBMA)/P(EMA) blendlerinde blendlerin başlangıç bozunma sıcaklıkları homopolimerlerinin bozunma sıcaklıklarının altında, P(MMA)/P(GMA) blendlerinde ise; blendlerin termal kararlılığı homopolimerlerinin termal kararlılığının arasında bulundu. Bütün homopolimerler ve kopolimerler İR, 'H-NMR, GPC, TGA, DSC ya da DTA ile karakterize edildi.Blendlerin karakterizasyonu IR ve termal analizlerle yapıldı. Anahtar Kelimeler:Blend, metakrilat, karışabilirlik, diblok kopolimer, ATRP X
Investigation of some polymer blends containing poly (meth) acrylate
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry