Türkiye’de kurumsal dergiciliğin örneklerinden Basın Hayatı Dergisinin incelenmesi - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2018)
Türkiye’de son dönemde kurumsal dergiler önemli yer edinmeye başlamıştır. Küreselleşmeyle birlikte iletişim teknolojilerinin gelişmesi, kurumsal kimliği ön plana çıkaran dergilerin önemini geleneksel medyaya oranla daha da arttırmıştır. Basın İlan Kurumu'nun kurumsal yayın organı Basın Hayatı dergisi 1 Kasım 2010 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. İki ayda bir yayınlanan dergi, kurumsal haberlerin yanı sıra basın dünyasıyla ilgili haberlere yer vermiştir. Basın İlan Kurumu’nun, Türk basın sektöründeki 57 yıllık rolünü Genel Müdür Mehmet Atalay ile yeniden tanımlayan Basın Hayatı dergisi, kurumun yeni bir yapıya kavuşturulması için bir misyon üstlenmiştir. Türkiye basınında önemli bir yere sahip olan Basın İlan Kurumu’nun kurumsal yayın organı olan Basın Hayatı dergisi içerik analiziyle incelenmiştir. Bu gibi dergilerin sayesinde kurumların tanınırlığını artıracağı düşünülerek, sayılarının da gün geçtikçe çoğaltılması gerektiği bilinmelidir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Dergi; Basın Hayatı Dergisi; Kurumsal dergicilik