SARSAKLI TİP KAYISI ÇEKİRDEĞİ KIRMA MAKİNASININ TASARIMI VE KIRMA VERİMLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI - LALE, ŞENOL (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi SARSAKLÎ TİP KAYISI ÇEKİRDE?İ KIRMA IİAKİNASININ TASARIMI VE KIRMA VERİMLİLİ?İNİN ARAŞTIRILMASI Şenol LALE Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hakina Mühendisliği Anabilirn Dalı 1996, Sayfa:44 Bu araştırmada, kayısı çekirdeklerinin kırılmasını sağlayan Titreşimli ve Eğik Çeneli Kayısı Çekirdeği Kırma Makinesinin tasarımı ve imalatı yapıldı. Daha sonra çekirdekler; farklı ıslatma sürelerinde (kuru, 1,2, 3 ve 4 saat), farklı çene açıklıklarında (8.5, 9.5, 10.5 ve 115 mm) kırılarak denendi. Maksimum verimi gösteren grafikler hazırlandı. ANAHTAR KELİMELER: Çekirdek kırma makinası, kayısı.

m SUMMARY Masters Thesis DESIGN A TYPE OF SHAKY MACHINE OF STONE CRACKING AND INVESTIGATION OF CRACKING EFFICIENCY Şenol LALE Fırat University Graduate Scholl of Natural and Applied Sciences Department of Mechanical Engineering H 996, Page:44 In this study, vibrantly and bent with jaw machine which breaks stones of apricot designed and manufactured. Then, stones were tested to crack under different wetting periods (dry, 1,2,3 and 4 hours), different jaw clearens (8.5, 9.5, 10.5 and 11.5 mm). The graphics which presents the maximum efficiency 'were preparied. k'EY WORDS. Stone-cracking machine, apricot.
Design a type of shaky machine of stone cracking and investigation of cracking efficiency
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering