Güvencesizliğin Bireysel-Toplumsal Yansımaları - İlhan, Süleyman; Yilmaz, Mevlut (My University, 2017)
Bu çalışma, yeni/esnek çalışma ilişkileri bağlamında ortaya çıkan güvencesizliğin analizini konu edinmektedir. Günümüz çalışma hayatında güvencesizlik, işveren/sermaye karşısında kırılgan ve savunmasız bir varoluşu, kötü şartlarda, düşük ücrete ve sürekli iş güvencesizliği algısını, iş yaşamında yaygın istikrarsızlığı vb. durumların egemenliğini vurgulamaktadır. Güvencesizlik, bireysel açıdan örselenmiş, depresif kişilik yapılarının gelişmesine yol açarken toplumsal açıdan riskli bir yaşamın, yoksulluğun, dışlanmanın, sömürülmenin yeni boyutunu oluşturmaktadır. Bu çalışmada, günümüz çalışma/iş hayatının temel karakteristiği haline dönüşen güvencesizliği ve etkilerini açıklamaya dönük yaklaşımlar sosyolojik perspektiften ele alınmaktadır.
Keywords: Sosyal Çalışma; Sosyoloji; Kentsel Çalışmalar