Elazığ aracılık işletmelerinde kolonilerin ek beslenme şekillerinin tespiti - Seven, İsmail; Seven, Tatlı Pınar (My University, 2006)
Bu çalışma, Elazığ'daki arıcılık işletmelerinin ek besleme şekillerini tespit etmek amacıyla planlanmıştır. Arıcılık hakkında açık ve kapalı uçlu sorulardan oluşan anket formu hazırlanmıştır. Toplam 218 anket formu Elazığ'daki arıcılarla yüz yüze görüşerek doldurulmuştur. Şurup yapımında toz şekere alternatif olarak ilk sırayı pudra şekeri almıştır. İşletmelerden % 6,3'ünün ise kolonilerine hiçbir şekilde şuruplama yapmadığı tespit edilmiştir. Ankete katılan arıcıların % 75,2'sinin kek kullandığı % 24,8'inin ise kullanmadığı tespit edilmiştir. İşletmelerin kek yapımında en fazla kullandıkları materyal olarak pudra şekeri iken (% 92,8), en az baklava şurubu (% 1,3) ve pekmez (%1,3) kullandıkları belirlenmiştir.
Keywords: Anket; hayvan yemleme; Elazığ; şeker; hayvan yetiştiriciliği; arıcılık; pekmez; katkılı yemler