Yeni Antrasen Bazlı Kopolimer Sistemi ve Grafen Kompozitlerinin Hazırlanması, Termal ve Elektriksel Özelliklerinin İncelenmesi - Biryan, Fatih (My University, 2020)
Bu çalışma, antrasen içeren kalkon yan zincirli yeni kopolimer sisteminin termal ve elektriksel özelliklerini incelemeyi amaçlamıştır. Monomer ve kopolimerlerin yapıları FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Kopolimerlerin termal davranışları DSC ve TGA kullanılarak analiz edildi. Kopolimerdeki antrasen birimlerinin artmasıyla camsı geçiş sıcaklığının 123 °C'den 142 °C'ye yükseldiği gözlemlendi. Kopolimer matriksine % 4 grafen partikülleri ilave edilerek yarı-iletken kompozitler hazırlandı. Kopolimerlerin ve grafen kompozitlerinin dielektrik ölçümleri 100 Hz-20 kHz frekans aralığında empedans analizör tekniği kullanılarak incelendi. P(MMA-ko-AAPAc 0.43)’ın dielektrik sabiti grafenin ilavesiyle 5.21'den 273.28'e yükseldi. Kompozitlerin aktivasyon enerjisi değerleri, sıcaklığın bir fonksiyonu olarak DC iletkenliği ölçülerek elde edildi. Aaktivasyon enerjisi değerleri P (MMA-ko-AAPAc 0.16), P (MMA-ko-AAPAc 0.31) ve P (MMA-ko-AAPAc 0.43) için sırasıyla 0.320, 0.077 ve 0.040 eV olarak belirlendi.
Keywords: Kopolimer; Termal davranış; Dielektrik ve Elektriksel Özellikler; Grafen Kompozit