Nongonokoksik üretrit (NGÜ) olgularında Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealyticum ve Trichomonas vaginalis - Ay, Selma; Yalçın, Orhan; Ilhan, Fulya; Tahmaz, Lütfü; Yılmaz, Mustafa (My University, 1999)
Elazığ yöresinde nongonokoksik üretrit etkenlerinin prevalansını saptamak amacıyla Mart 1996 - Ocak 1997 döneminde üretrit ön tanısı konulmuş 120 erkek hasta incelendi. Hastalardan alınan üretral örnekler seçici besiyerine ekildi. Chlamydia trachomatis antijeni hızlı immünoassay yöntemi ile araştırıldı. Olguların 38 (% 31.6)'inde Ureaplasma urealyticum üretildi, 21 (% 17.5) olguda C. trachomatis antijenleri saptandı, 10 (% 8.3) olguda C.. trachomatis ve U. urealyticum birlikte bulundu, bir örnekte (% 0.8) ise Trichomonas vaginalis etken olarak saptandı. Böylelikle erkekte nongonokoksik üretritlerde en sık etkenin U. urealyticum olduğu sonucuna varıldı.
Keywords: Yaygınlık; Trichomonas vaginalis; Nongonokoksik üretrit; Üretrit; Ureaplasma urealyticum; Chlamydia enfeksiyonları; Chlamydia trachomatis