KUR'AN-I KERiM'i NASIL OKUMALIYIZ? - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1999)
Kur'an, Arapçacia "okumak" anlamına gelen bir mastar olup, "okunan şey" manasında isim olarak kullanılmaktadır. Bu tarife göre Kur'fuı, genelde her okunan şeyin ismi olabileceği gibi, özel olarak Hz.Muhammed ' (s.a.v)'e vahiy yoluyla indirilmiş olan Allah'ın ketarnının ismidir. Tıpkı Hz.Musa (a.s)'ya indirilen kitab'a Tevrat, Hz.İsa (a.s)'ya indirilen kitab'a İncil adlarının verildiği gibi, son peygamber olan Hz.Muhammed (s.a.v)'e 1 indirilen kitab'a da Kur'fuı, özel isim olmuştur
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları