Prenatal tanı konulmuş Prune-Belly sendromu olgusu - Doğan, Yaşar; Kılıç, Mehet; Taskın, Erdal; Kumru, Selahattin; Şen, Yaşar; Aygün, A. Denizmen (My University, 2004)
Prune-Belly sendromu karın kaslarının yokluğu, bilateral inmemiş testis ve üriner sistem anomalileri ile karakterize bir sendromdur. İntrauterin dönemde 29 haftalık bir fetusta rutin ultrasonografik inceleme sırasında Prune-Belly sendromu düşünüldü. Prune-Belly sendromunda çeşitli derecede renal tutulum olsa da, fetal ve postnatal prognozu belirlemede major faktör renal displazidir. Doğumdan sonra tanısı kesinleştirilen olgu literatür bilgileri eşliğinde sunuldu.
Keywords: Doğum öncesi tanı; Ultrasonografi; Prune Belly sendromu