Tibia stres kırığı (Olgu sunumu) - Karakurt, Lokman; Yılmaz, Erhan; Gül, B. Önder; Serin, Erhan (My University, 2002)
Eğlence ve sportif amaçlı aktivitelerin artması ile stres kırıklarında da artış meydana gelmiştir. Stres kırıklarının en sık yerleşim yeri tibia'dır ve ilk bulgu tibia ağrısıdır. Günlük zorlamalı koşu antrenmanı yapan ve sağ baldır iç taraf ağrısı ile kliniğimize başvuran 19 yaşındaki erkek hastada, fizik muayene, x-ray ve sintigrafi incelemeleri sonucunda sağ tibia stres kırığı saptadık. 6 hafta istirahat ve analjezik-antienflàmatuar tedaviden sonra, tolère edebileceği kadar aktiviteye izin verdik. 10 ay sonraki kontrolünde, x-ray'de lezyonlar aynen mevcut olmasına rağmen, ağrı şikayeti tamamen kaybolmuştu. Hasta bu hali ile iyileşmiş kabul edildi.
Keywords: Tanı; Erişkin; Erkek; Olgu sunumu; Tibia kırıkları; Tibia; Tedavi sonucu; Kırıklar; stres