İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMININ İSTİHDAMA KATKISI: ELAZIĞ İLİNDE BİR ARAŞTIRMA - AYDINLI, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu çalışmanın amacı, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programının istihdama katkısını ölçmektir. Çalışmanın birinci bölümünde literatür araştırması yapılmış, kavramsal ve kuramsal tanımlar açıklanmış, İŞKUR ve istihdam politikaları ile ilgili bilgiler verilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde Elazığ ile ilgili işgücü bilgiler paylaşılmış, üçüncü bölümünde araştırma yöntemi sunulmuş, son bölümde araştırma sonuçlarına ilişkin bilgi verilmiş, değerlendirmeler yapılarak önerilerde bulunulmuştur. Bu çalışma ile Elazığ İŞKUR tarafından 2016 yılında düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan 1378 kişiden 315 kişiye telefonla ulaşılmış, 27 sorudan oluşan anket uygulanmıştır. Program bittikten sonra çalışmaya devam eden kişi sayısı 60' ta kalmıştır. Bu sayının arttırılması için birtakım düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Anahtar Kelimeler: İstihdam, İşsizlik, İstihdam politikaları, İşbaşı Eğitim Programı

The aim of this study is to evaluate the employment contribution of ISKUR job shadowing program. In the first part of the studey include literature review, cognitive and theoretical definitions are made and informations about ISKUR and employment policy are given in this chapter. In the second part of the study, labor force information was shared about Elazığ and in the third section research method was presented. In this study, 315 people from 1378 who participated in the job shadowing program organized by Elazığ ISKUR in 2016 were reached by telephone and a questionnaire consisting of 27 questions was applied. After the end of the program, the number of people continued to work at 60. Some arrangements have been needed to increase this number. Keywords: Employment, unemployment, employment policy, job shadowing program
Employment contribution of İŞKUR job shadowing program: A study in the province of Elazığ
Keywords: İşletme