SOSYAL YENİLİK VE YENİLİKÇİLİK KÜLTÜRÜNÜN YAYGINLAŞTIRILMASI ARAŞTIRMASI: ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ - SİRACOĞLU, CELAL (Fırat Üniveristesi, 2019)
Günümüzde sosyal yeniliğe verilen önemin gün geçtikçe artmasıyla birlikte sosyal yenilikçilik ve yenilikçilik kültürünün kamu çalışanları üzerindeki farkındalık düzeyinin belirlenmesi ve yaygınlaştırılması, yapılan çalışmayla birlikte kamu çalışanlarının sahip oldukları farkındalık düzeyinin iş hayatlarında kendilerine yenilikçilik açısından neler kattığı, sosyal beceri ve yenilik yetenekleri hakkında kendilerini ne kadar başarılı gördüklerini belirlemek açısından önem taşımaktadır. Elazığ'da bulunan kamu çalışanlarının sosyal yenilikçiliğe katılma durumlarını ve sosyal yenilikçiliğe ve yenilikçilik kültürüne ilişkin bakış açılarını ortaya koymak, ayrıca kamu çalışanlarının sosyal yenilik uygulamalarında karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi söz konusu yeniliklerden faydalanması anlamında çok önemlidir. Bu araştırmanın amacı, sosyal yenilikçilik ve yenilikçilik kültürü hakkındaki farkındalık durumları, yeniliğin yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler ve karşılaşılan sorunların belirlenmesiyle sorunun çözümüne ulaşmayı amaçlamaktır.

Today, as the importance given to social innovation increases day by day, the level of awareness on public servants of social innovativeness and innovation culture is determined and disseminated, and with the work done, public servants are able to make more successful, innovative investments in their business areas and have higher social skills and innovation abilities. as individuals who are responsible for their own lives. It is very important for the public servants in Turkey to participate in social innovation and to reveal the social innovativeness and the viewpoint of the innovation culture and also to determine the problems that the public servants have in the social innovation applications and to develop the solution proposals.. The aim of this research is to reach a solution to the problem by identifying the situations of awareness about the culture of social innovation and innovation, what needs to be done to disseminate innovation and the problems faced.
The searching of generalizing of social innovation and innovation culture: The exampe of Elazıg province
Keywords: İşletme