iLLETiN TAHSiSi - Heniyeh, Mazin (Fırat University, 2005)
Bu araştınna, Usill-ü fıkıh disiplinin kıyas konusuna ait usı1li bir konuyu ele almaktadır. Bu (konu), değişik durumlarda, illetin bulunmasına rağmen asim hükmünün bulunmaması (tahallüf) konusudur. Usı11cülerden bir grup bu durumu ilietin tahsisi olarak kabul etmiş, buna karşılık diğer bir grup (usfılcü) ise ilietin na/cı olarak kabul etmiştir. Araşt,ınna'da konu; illetin "mansusa" ve "müstanbata" oluşu ve _her ikisini de kapsaması gi"bi kısırnlara aynlarak ele alınmış, her kısımla ilgili olarak alimierin görüşleri ortaya konmuş, tartışılmış ve ·tercih yapılmıştır. Araştınnanırr sonunda ise öneminden dolayı bu konuda Gazali'nin görüşleri verilmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları