ŞABAN KUZGUN`UN DİNLER TARİHİ BİLİMİNDEKİ YERİ - KARATAŞ, HÜSAMETTİN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi ŞABAN KUZGUN'UN DİNLER TARİHİ BİLİMİNDEKİ YERİ Hüsamettin KARATAŞ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2002, Sayfa: 93 Dinler Tarihi Bilimine ve Türk Din Tarihine katkılarından dolayı araştırma konusu olarak incelediğimiz "Prof. Dr. Şaban Kuzgun'un Dinler Tarihi Bilimindeki Yeri" adlı çalışmamız, Giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ülkemizdeki Dinler Tarihi ile ilgili çalışmalar hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Şaban Kuzgun'un hayatı bütün yönleriyle ele alınmış olup, yazmış olduğu kitaplar incelenerek tanıtılmıştır. İkinci bölümde Dinler Tarihi araştırmalarında kullanılan Deskriptif, Filolojik, Fenomenolojik ve Karşılaştırmalı metotlar hakkında bilgi verilerek Kuzgun'un bu metotları eserlerinde nasıl uyguladığı örneklerle açıklanmıştır. Bu çalışma bibliyografya ile sona ermektedir.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion