FELSEFE DİN, VAHİY AKlL İLİŞKİSİ BAGLAMıNDA DİN KAVRAMI VE GÜNÜMÜZ DİN TOPLUM İLİŞKİLERİ - Kılıç, Cevdet (Fırat University, 1999)
Yeryüzüne indirilişin den bu yana, çevresini araştıran, yaşadığı dünyayı tanımaya çalışan, varlığın özünü kavramaya çaba harcayan bir varlık olarak insan, hep düşünmüş ve bilginin peşinden koşmuştur. Aynı insan yaratılışından kaynaklanan bir özelliğinden dolayı da hayatından söküp atamadığı bir başka fenomene daha sahiptir. O da din ve inançtır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları