VİC-DİOKSİM TÜREVLERİNİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ - CANPOLAT, ERDAL (Fırat Üniveristesi, 1999)
YÜKSEK LİSANS TEZİ VİC-DIOKSIM TÜREVLERİNİN SENTEZİ, KARAKTERIZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ Erdal CANPOLAT Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 1999, Sayfa:37 Bu çalışmada, değişik yeni bir ligand ve bu ligandın bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. Çalışmada elde edilen l,2-o-izopropiliden-4-aza-6-amino hekzan (R1NH2) bileşiğinin anti-mono klor glioksim ile reaksiyonundan 1.2 -di (hidroksiimino)- 3.6-diaza-8,9-o-izopropiliden nonan (L1H2) ligandı elde edildi. (L1H2) ligandının Ni (II), Co (II) ve Cu (II) iyonlan ile metal / ligand oram 1:2 olan mono nükleer kompleksleri sentezlendi. Ayrıca bu ligandın UO; (VI) kompleksi de sentezlendi. Çalışmada toplanı olarak yeni bir ligand ve dört kompleks sentezlendi. Bunların yapılan İR, 'H-NMR, bC-NMR,Magnetik susseptibilite ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA teknikleri ile araştırıldı. L2H2 ligandı ve bunun homo ve heterotrinükleer komplekslerini hazırlamak için yapılan çalışmalar başarısız olmuştur. Anahtar kelimeler: 1.3-dioksa aminler, K/ç-dioksimler, Ffc-dioksim kompleksleri.
Synthesis and characterization, of vic-dioximes derivatives and investigation of some of its transition metal complexes
Keywords: Kimya; Chemistry