Transfüzyon ile İlişkili Akut Akciğer Hasarı: Olgu Sunumu - Sarı, Mehmet Yusuf; Yıldızdaş, Rıza Dinçer (My University, 2018)
Transfüzyon ilişkili akut akciğer hasarı nadir görülen klinik bir sendromdur. Transfüzyon ile ilişkili akciğer hasarı kan transfüzyonunun ciddi bir komplikasyonu olup, transfüzyona bağlı ölümlerin en sık nedenlerinden birisidir İlk kez 1957’de Brittingham tarafından tanımlanmış olup sıklığı 1:5000 kan ürünü transfüzyonu ve 1:625 hasta olarak bildirilmiştir. Biz burada akut lenfoblastik lösemi tanısı alan ve kan transfüzyonu sonrası trans-füzyon ile ilişkili akciğer hasarı gelişen bir olgumuzu sunduk.
Keywords: Solunum Sistemi; Genel ve Dahili Tıp