DEHLi TÜRK SUL TANLIGI'NIN KURUCUSU KUTBED-DiN AYBEG'iN HAYATI VE ŞAHSiYETi - Cöhce, Salim (Fırat University, 2000)
Onuucu yüzyılda Kuzey Hindistan'a hakim olan Gazneliler, İslfuniyeti hızla yayarak 1 daha önce aynı bölgelerde temasa geçtiği bütün kültürleri yutan Hinduizmi bu defa Türk kültürü karşısında aciz kalmaya mahkfun etmişlerdi. Gazneli hakimiyeti, Hindistan'ın büyük bir bölümünün demografik yapısını daha o zaman değişmeye zorlamış, hatta bu ülkede daha sonra hakimiyet kuracak olan Türklere sonuçları itibariyle kalıcı bir hareketin nasıl geliştirileceğille dair ilk örnekleri de göstermiştir
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları