Erişkin sincaplarda (Sciurus vulgaris) testislerin ışık mikroskopik yapısı - Karan, Meryem; Timurkaan, Sema; Aydın, Ali (My University, 2006)
Bu çalışmada erişkin sincap testislerinin ışık mikroskobik yapısı incelendi. Bu amaçla 4 adet erişkin sincap kullanıldı. Sincap testislerinin dıştan tunica albuginea ile çevrili olduğu, tunica albuginea'nin iç kısmında kan damarları mevcut olduğu gözlendi. Organın içinde heterojen gruplar halinde tubuli seminiferi contorti bulunmaktaydı. Bunların hücre duvarlarında spermatogenik hücreler ve Sertoli hücreleri gözlendi. Tubullcr arasındaki interstisyel bağdokuda kapillar Leydig hücre kümeleri mevcuttu.
Keywords: Doku bilimi; ergin; testis; erkek üreme organları; ışık mikroskopisi; Sciurus vulgaris; sincap