Android İşletim Sisteminde WhatsApp Uygulamasının Adli Bilişim Açısından İncelenmesi - Akbal, Erhan; Dogan, Sengul; Baloğlu, İbrahim (My University, 2018)
Günümüzde pek çok kişinin sahip olduğu sosyal medya hesapları insanların vazgeçilmez iletişim araçları haline gelmiştir. Yaygın kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp artık akıllı telefon sahibi olan bireylerin birçoğunun telefonunda bulunmaktadır. Uygulama internete sahip tüm akıllı telefonlarda mesajlaşma, görüntülü sohbet gibi pek çok avantajlar sağlamaktadır. Bu kadar yaygın kullanılan bu uygulama adli süreçlere yardımcı olabilecek pek çok delil içerebilmektedir. Bu çalışmada sosyal medya kullanımının büyük bir hızla arttığı günümüzde yaygın kullanılan WhatsApp uygulamasının adli bilişim açısından incelenmesi sunulmuştur. Çalışmada Android tabanlı bir telefon rootlu ve rootsuz olarak incelenerek elde edilebilecek veriler ve konumları gösterilmiştir.
Keywords: Adli Tıp; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Bilgi Sistemleri