MÜSLÜMAN ARAPLARlN ÇUKUROVA YÖRESiNDEKi FETiH HAREKETLERi - Tutar, Adem (Fırat University, 2010)
Çukurova yöresi, Bizanslıların elinde iken ilk olarak, Hz. Ömer döneminde İslam akıniarına uğramış, Emeviler zamanında ise tamamen fethedilrniştir. Yaklaşık üç asır Müslümanların idaresinde bulunan Çukurova, Bizans ve Müslümanlar arasında devamlı bir mücadele sahası olınuştur. Neticede bu mücadeleyi kazanan Bizanslılar, Türklerin Anadolu'yu fethetmesine kadar yaklaşık bir asırdan fazla, Çukurova yöresini hiikimiyetleri altına almışlardır.
The Moslem Arabs' lnvasion Activities in Çukurova Region
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları