Grup proje çalışmasıyla grup becerilerinin gelişiminde liderin etkisi - Kaya, Esma Ülkü (My University, 2010)
Eğitimde en önemli konu öğrencilerin öğrenme potansiyellerini geliştirmektir. Grup proje çalışması, öğrencilerin öğrenme kapasitelerini geliştiren önemli bir araçtır. Ancak grup çalışmasının verimliliği üzerinde grup liderinin etkisi de önemli bir faktör olarak dikkate alınmalıdır. Amacımız yüksek eğitimde grup olarak çalışan grup üyelerinin grup becerilerini ne derecede geliştirdiğini ve grup liderinin grup becerilerinin gelişimine ne ölçüde katkı sağladığını görebilmektir. Bu çalışmaya, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO İşletme programının 'satış yönetimi' dersini alan, 2005/2006 yılının 2.döneminde 25 normal öğretim ve 33 ikinci öğretim öğrencisi ve 2006/2007 yılının 2.döneminde ise 33 normal öğretim ve 34 ikinci öğretim öğrencisi olmak üzere toplam 125 öğrenci katılmıştır. Çalışmanın sonuçları, liderin grup becerilerinin gelişiminde önemli bir rolü olduğunu ve grup proje çalışmasının grup becerilerinin gelişimine büyük ölçüde katkı sağladığım göstermiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji