YATIRIM SÜRECİNDE BÜROKRASİNİN MİNİMİZE EDİLMESİ ARAYIŞI ÇERÇEVESİNDE YENİ BİR KURUMSAL YAPILANMA: CUMHURBAŞKANLIĞI YATIRIM OFİSİ - Küçük, Ünal; Dik, Esra (Süleyman Demirel University, 2021)
Ofis tipi örgütlenme, yeni hükümet sistemine özgü bir yapılanmadır. İnsan kaynakları, finans, dijital dönüşüm ve yatırım olmak üzere dört ayrı alanda faaliyet gösteren ofisler, üstlenmiş oldukları görev nedeniyle kamusal hizmet sunum sürecinin değişim çanlarını çalan yeni aktörler olmaya adaydır. Bu çalışmanın konusunu Yatırım Ofisi oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı, Yatırım Ofisi’ni, yatırım sürecinin teşviki ve bürokrasinin azaltılması adına oluşturulan merkezi ve yerel düzeydeki yönetsel mekanizmaları ile analiz etmektir. Çalışmada nitel araştırma yaklaşımı çerçevesinde doküman analizi kullanılmıştır. Yatırımları teşvik etmek ve yatırım sürecini takip etmekle görevli Yatırım Ofisi’nin, kamu ile özel sektör arasında köprü vazifesi gördüğü ve hizmet sunumunda yeni bir model getirdiği sonucuna varılmıştır.