Ketiyapin ile tedavi edilen olfaktör referans sendromlu bir olgu sunumu - Atmaca, Murad; Korkmaz, Sevda; Namlı, Mustafa Nuray; Korkmaz, Hasan; Kuloğlu, Murat (My University, 2011)
Olfaktör referans sendromu (ORS) kişinin kendi bedeninin çok kötü bir koku yaydığına ve bu kötü koku yüzünden insanların kendisi hakkında olumsuz fikirler taşıdığına inandığı, bununla ilgili aşırı bir zihinsel meşguliyet içinde olduğu, nadir görülen bir ruhsal bozukluktur. Literatürde pimozid ve risperidon ile tedavi edilmiş ORSli olgular bildirilmektedir. Ancak ketiyapin ile tedavi edilen bir olguya rastlanılmamıştır. Olgumuzda vücudundan gaita kokusu yayıldığı ile ilgili hezeyanı bulunan bir hastanın ketiyapin ile tedavisi sunulmuştur.
Keywords: Psikoloji; Psikiyatri