Yer Radarı (GPR)Yöntemi ile Burdur Bej Mermer Ocağında Blok Verimliliği Değerlendirmesi - Küçük, Kerim; Onargan, Turgay (Fırat University, 2018)
Bu çalışmada, Burdur ili Merkez ilçesi Hacılar köyü yakınında bulunan özel bir firmaya ait bej mermer sahasında blok verimliliğine yönelik saha çalışmaları yapılmıştır. Litolojik birimlerin derinliğe bağlı kalınlık, litolojik homojenite ve diğer mühendislik jeolojisi ile ilgili değişimleri belirleyebilmek için yer radarı (Ground Penetrating Radar, GPR) kullanılmış ve 25-30 metre derinliğe kadar elde edilen kesit görüntüleri değerlendirilerek sahadaki mevcut süreksizliklere bağlı olarak çalışma alanı blok verimi açısından bölgelere ayrılmıştır. Ayrıca üretim basamaklarında süreksizlik ölçümleri yapılmış, elde edilen veriler ışığında söz konusu sahadan alınabilecek minimum, maksimum blok boyutları, mermer tabakasının çatlaklılık durumu, blok verimi gibi saha özellikleri belirlenmiştir.