Bulanık B-spline üyelik fonksiyonlarının sistem giriş-çıkış bilgisinden bağımsız olarak ayarlanması için bir paket program yazılması - Arslan, Ahmet; Yastı, Ahmet Çınar (My University, 2001)
Bu projede bulanık mantık üyelik fonksiyonlarının sistem giriş-çıkış parametrelerinden bağımsız olarak ayarlanması için bir yöntem sunulmuştur. Bulanık üyelik fonksiyonlarına ilk olarak B-spline kontrol noktaları uydurulmuştur. B-spline kontrol noktası oluşturmanın amacı ; B-spline eğriler üzerinde bölgesel kontrol özelliğinin olmasıdır. Kontrol noktaları oluşturulduktan sonra, üyelik fonksiyonlarını değiştirmek için, genetik algoritma tabanlı bir yöntem sunulmuştur.
01.01.2001
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar