72 NUMARALI ADANA ŞER`İYYE SİCİLİ (H.1243-1244/M. 1828-1829 – S.1-85) - FINDIK, ÜMRAN (Fırat Üniveristesi, 2019)
Hazırlamış olduğumuz 72 Numaralı Adana Şer'iyye Sicili H.1243-1244 (M.1828-1829) yılları arasındaki belgeleri kapsamaktadır. Bu dönemde Adana bir eyaletir. Adana eyaletinin en üst Ehl-i Şer' görevlisi Kadı , en büyük Ehl-i Örf görevlisi Vali idi. Bu çalışmamızda Kadılık ve Şer'iyye Sicilleri hakkında bilgi verdikten sonra belgelerin özetini ve transkripsiyonlarını verdik. En son kısmında ise değerlendirmesini yaptık. Anahtar Kelimeler: Adana, Kadı, Şer'iyye Sicili

This document is about 72 Number Adana Şer'iyye Sicili and it contains the documents between 1243-1244 Hegira and 1828-1829 Christian era. Ehl-i Şer'is the major Kadı and Ehl-i Örf is the major as Vali Adana Province. İn this study we gave something information abort Kadı anda Şer'iyye Sicili anda Wè summaried the documents and than gave the transcriptions and at last we made a short evaluation of the subjets. Key Words: Adana, Kadı, Şer'iyye Sicili
Adana şeriyye registry number 72 (H.1243-1244/m. 1828-1829-s.1-85)
Keywords: Tarih