1-[1,2-bis (hidroksiamino) etil]-4-metilpiperidin ligandının sentezi karakterizasyonu ve metal komplekslerinin incelenmesi - Kömürlü, Fatih; Canpolat, Erdal; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2004)
Bu çalışmada, l-[l,2-bis(hidroksiamino)etil]-4-metilpiperidin (LH2) ligandı ve bu ligandın Co(II), Ni(II) ve Cu(II) iyonları ile metal:ligand oranı 1:2 olan mononukleer kompleksleri sentezlendi. Komplekslerin 6 koordinasyonlu oktahedral yapıya sahip olduğu belirlendi. Bunların yapıları, elementel analiz, IR, 1H-, 13C-NMR spektroskopisi ve manyetik duyarlılık ile aydınlatıldı. Ayrıca ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA teknikleriyle karakterize edildi.
Keywords: Kimya; Tıbbi; Kimya; İnorganik ve Nükleer