Vatandaşların belediye hizmet kalitesi algılamaları üzerinde belediye başkanlarının liderlik (Hükümdar/hizmetkâr) özelliklerinin belirleyiciliği: TRB - I Bölgesi örneği - Demırel, Erkan Turan; Yatkın, Ahmet; Düsükcan, Muhammet; Derin, Neslihan; Çakınberk, Arzu; Güven, Mehmet (My University, 2013)
Bu çalışmanın amacı, vatandaşların belediye hizmetlerinin kalitesini nasıl algıladıklarının ve bu kalite algılaması üzerinde belediye başkanlarının liderlik özelliklerinin belirleyiciliğinin tespit edilmesidir . Araştırmanın evrenini, TRB - Ibölgesinde yer alan il merkezi belediyelerinin sınırları içerisinde yaşayan seçmenler oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Sonuç olarak, hizmetkâr liderlik ile belediye hizmetlerinin kalitesi arasında güçlü ve pozitif bir ilişki bulunmuştur.Hükümdar liderlik ile belediye hizmetlerinin kalitesi arasında ise zayıf ve negatif bir ilişki bulunmuştur.
Keywords: Kamu Yönetimi