Ratlarda (Rattus norvegicus) duodenum'un morfolojik gelişimi üzerinde incelemeler - Özkan, Z. Ender; Dinç, Gürsel; Aydın, Ali (My University, 1998)
Bu çalışmada incelenen yeni doğmuş ve ilerleyen yaşlardaki ratlarda intestinal ve duodenal bezler, villi intestinales, crypta, goblet hücreleri gibi önemli mukozal oluşumlar yetişkin ratlardakine benzer şekilde yer almaktaydı. Intestinal ve duodenal bezler yeni doğmuşlarda seyrek olarak bulunmaktayken ilerleyen yaşla birlikte kümeler oluşturmaktaydı. Crypta derinliği 23 günlük ratlarda belirgin durumdaydı. 25 günlük ratlarda ortalama villus yüksekliği, yetişkinlerdeki villus yüksekliğinin % 89.53'ü seviyesindeydi.
Keywords: Morfoloji; villus; yaş grupları; sıçan; onikiparmak bağırsağı