Endometriumun preneoplastik ve neoplastik lezyonlarının ayırıcı tanısında AgNOR'un önemi - Özercan, İbrahim H.; Çobanoğlu, Bengü (My University, 2002)
Endometriumun preneoplastik ve neoplastik lezyonlarının ayırıcı tanısında AgNOR sayılarının önemini araştırmak amacıyla, basit endometrial hiperplazi (n=10), atipili basit endometrial hiperplazi (n=10), atipisiz kompleks hiperplazi (n=10), atipili kompleks hiperplazi (n=10) ve iyi diferansiye endometrial adenokarsinom tanısı almış toplam 50 olgu AgNOR yöntemiyle boyandı. İyi diferansiye endometrial adenokarsinom ile karşılaştırıldığında atipili ve atipisiz basit hiperplazi ve kompleks hiperplazide görülen ortalama AgNOR sayıları arasında farklılık istatiksel olarak anlamlı bulundu (p<0.001).
Keywords: Tanı; ayırıcı; Adenokarsinom; Endometriyum neoplazmları; Endometriyum hiperplazisi; AgNOR