CEBBARUŞAĞI-GÜNEYTEPE (KEBAN-ELAZIĞ) KÖYLERİ ARASINDAKİ ALANDA JEOLOJİK VE JEOKİMYASAL PROSPEKSİYON - AYDIN, ALİ (Fırat Üniveristesi, 2003)
İnceleme alanı Elazığ ilinin yaklaşık 30km batısında, Keban ilçesine bağlı Güneytepe (Halfe)- Cebbaruşağı köyleri arasında yer almaktadır Çalışma alanında ve çevresinde yaşlıdan gence doğru; Permo- Triyas yaşlı Keban metamorfitleri, Üst Kretase yaşlı Elazığ magmatitleri, Üst Paleosen- Alt Eosen yaşlı Seske Formasyonu yüzeylemektedir. Çalışmanın asıl konusu olan Elazığ magmatitleri inceleme alanında gabro/ diyorit, tonalit ve tonalit porfir bileşimli derinlik; dasit/ riyodasit ve mikro kuvars diyorit bileşimli yarı derinlik; bazalt bileşimli yüzey kayaçları ile temsil olunur. İnceleme alam K25B yönünde sıkışma kuvvetleri etkisinde kalmıştır. Bunun sonucu olarak yaklaşık D- B doğrultulu yapılar ve bu yapılara dik olarak gelişmiş kırık ve çatlaklara yerleşmiş pirit- kalkopirit- sfelarit- molibdenit cevherleşmeleri gözlenmektedir. Bu cevherleşmeler, ekonomik olmayan damar tipi cevherleşme oluşumlarıdır. Anahtar Kelimeler: Cebbaruşağı, Elazığ magmatitleri, tonalit, pirit, damar tipi cevherleşme.
Geological and geochemical prospection of the area between Cebbaruşağı-Güneytepe (Keban-Elazığ)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Jeoloji Mühendisliği; Geological Engineering