Five millimeters lateral trocar incarcerated hernia following laparoscopic cholecystectomy: A case report - Girgin, Mustafa; Kanat, Burhan Hakan; Çetinkaya, Ziya; Ayten, Refik; Bozdağ, Ahmet (My University, 2013)
Cerrahi pratikte, laparoskopik cerrahi sonrası, 10 mm ve 12 mm’lik port yerlerinden herni gelişebileceği beklentisi ile fasya dikilirken, 5 mm’lik port yerlerinden herni gelişimi beklenmediğinden fasya dikilmemektedir. Bu yazıda 5 mm trokar yeriinkarsere hernisi nedeniyle ameliyat edilmek zorunda kalınankadın hasta sunulmaktadır. Beş mm lateral trokar yerinde inkarsere hernili bayan hastaya Mayo herniorafi uygulandı. Nadir de olsa 5 mm trokar yerinde de herni gelişebileceği akıldatutulmalı ve mümkünse laparoskopik cerrahide primer kapa- tılmalıdır.
Keywords: Cerrahi