Bir Kıl Keçisinde İntrakardiyak Hidatik Kistin Moleküler Karakterizasyonu ve Patolojisi - İncili, Canan Akdeniz; Kılınç, Seyma Günyaktı; Karabulut, Burak; Cevik, Aydın; Timurkaan, Necati; Çelik, Figen; Eröksüz, Hatice (My University, 2020)
Bu çalışmada 4 aylık dişi bir kıl keçisinin nekropsisinde kalbin sol ventrikülünün myokard veendokardına intraluminal olarak yerleşmiş hidatik kist tanımlandı. Sol ventiküle yerleşmiş olan kist,histopatolojik olarak incelendiğinde; kist çevresinde fibröz bağ doku artışı ve mononüklear hücreinfiltrasyonu ile karakterize bir lezyon saptandı. Yapılan PZR incelemesi ile şüpheli örneğinEchinococcus granulosus sensu stricto olduğu belirlendi. Bu olgu sunumu ile kalp kasında nadirgörülen hidatik kist moleküler ve patolojik olarak tanımlanmıştır.
Keywords: Biyoloji; Patoloji; Veterinerlik