PSEUDO-GALİLEAN UZAYINDA REGLE YÜZEYLER - ÖĞRENMİŞ, ALPER OSMAN (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu tez altı bölüm halinde düzenlenmiştir.sË™Ilk bölümde, çalışmanın kapsamı ve amacı belirtilmiştir.s sË™Ikinci bölümde, daha sonraki bölümlerde kullanılacak temel tanımlar ve teo-remler verildi.Üçüncü bölümde, 3-boyutlu pseudo - Galilean uzayında light-like olmayaneğrilering bazıkarakterizasyonları incelendi. Ayrıca bulunan karakterizasyonun diferensiyeldenklemiçözüldü. Bunlara ilaveten 3-boyutlu pseudo - Galilean uzayında küresel bireğriningexplicit karakterizasyonu elde edildi.Dördüncü bölümde, 3-boyutlu pseudo - Galilean uzayında regle yüzey tipleriverildi ve incelendi. Ayrıca elde edilen silindirik regle yüzeylerle ilgili teoremispatlandı.Beşinci bölümde, regle yüzey örnekleri verildi.sSon bölümde çalışmada elde edilen sonuçlar ve birtakım önerilere ayrıldı.sAnahtar Kelimeler: Galilean Uzay, Pseudo - Galilean Uzay, Regle Yüzey,Küresel Eğriler, Oskülatör Küre.g
Ruled surfaces in the Pseudo-Galilean space
Keywords: Matematik