KUR'AN'DA "GIYBET" OLGUSU -Bir Davranım Bozukluğu Olarak Dedikodu ve Korunma Yolları- - Kasapoğlu, Abdurrahman (Fırat University, 2006)
İnsan, hayatın her yerinde ve her amnda dedikoduyla karşılaşabilmektedir. Dedikodu yapmayı yasaklayan Kur'an, bu konuda ahlaki düzenlemeler getirmiştir. Mü'minleri dedikodu yapmaktan alıkoyabilmek için birtakım dini ve eğitsel yöntemler ön~nniştir. ·Kur' an, dedikodu alışkanlığının inkarcı kimselerin aynlmaz özelliklerinden birisi olduğunu açıklamıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları