Kardioid şekilli kamların CNC freze tezgahlarında imalatlarının araştırılması - Özel, Cihan; Ozek, Cebelı (My University, 2001)
Bu çalışmada, kardioid şekilli kamın, CNC freze tezgahlarında imalatı araştırılmıştır. Bu şekilde bir imalat için, kardioidin kutupsal koordinatlarda verilen R = a . ( 1 + $Costheta$ ) genel denklemi dikkate alınmıştır. Bu denkleme göre, kardioid şekilli kamın imalat denklemleri çıkartılmış ve CNC imalat programı hazırlanmıştır. Daha sonra bu program ile DM 2900 tipi CNC freze tezgahında bir kam imal edilmiştir. Yapılan bu imalat sonunda, imalat denklemlerindeki parametrelerin kamın imalat maliyetlerini ve işlenme hassasiyetini önemli ölçüde etkilediği görülmüştür.
Keywords: Mühendislik; Makine