Tuna Keleştemur G ., Keleştemur Ü, Selçuk S, 2010. NAKİL İŞLEMİNİN GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI, Oncorhynchus mykiss (WALBAUM, 1792) YAVRULARININ MALONDİALDEHİT DÜZEYİNE ETKİSİ. Sakarya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Derg., Cilt 14, Sayı :2, 119-123.

dc.contributor.authorTuna Keleştemur, Gülüzar
dc.contributor.authorKeleştemur, Ünzile
dc.contributor.authorSelçuk, Sibel
dc.date.accessioned2015-06-26T12:25:25Z
dc.date.available2015-06-26T12:25:25Z
dc.date.issued2010
dc.descriptionMakale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
dc.description.abstractBu çalışmada, gökkuşağı alabalığı yavrularının kan, kas, karaciğer ve böbrek dokularında malondialdehit (MDA) oluşum düzeyleri üzerine nakil işleminin etkisi araştırılmıştır. Keban Alabalık Ltd. Şirketinden temin edilen yavru gökkuşağı alabalıkları (ortalama ağırlığı: 40,5±0,5 g, ortalama total boyu; 15,4±0,13 cm) Devlet Su İşleri 9. Bölge Keban Barajı Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Üretim Tesisine nakil edilmiştir. Nakilden hemen sonra (t-0), 6 saat sonra (t-6) ve 12 saat sonra (t-12) balıklardan alınan kan, kas, karaciğer ve böbrek örneklerinin MDA düzeyleri ölçülmüştür. Nakil işlemi uygulanmamış balıklar kontrol grubu olarak belirlenmiştir. t-0 ve t-6 gruplarının kan MDA düzeyleri, kontrol ve t-12 gruplarına göre daha yüksek bulunmuştur (p<0,05). Kontrol grubu kas MDA düzeyinin diger gruplardan önemli oranda düşük olduğu (p<0,05) belirlenmiş ve en yüksek kas MDA düzeyi t-0 ve t-6 gruplarından elde edilmiştir. Karaciğer dokusunda, t-0 ve t-6 gruplarının MDA düzeyinin, kontrol ve t-12 gruplarına göre daha yüksel olduğu (p<0,05) belirlenmiştir. En düşük MDA düzeyi kontrol grubunun böbrek dokusundan elde edilmiştir.
dc.identifier.citationTuna Keleştemur, G., Keleştemur, Ü. ve Selçuk, S. (2010). Tuna Keleştemur G ., Keleştemur Ü, Selçuk S, 2010. NAKİL İŞLEMİNİN GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI, Oncorhynchus mykiss (WALBAUM, 1792) YAVRULARININ MALONDİALDEHİT DÜZEYİNE ETKİSİ. Sakarya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Derg., Cilt 14, Sayı :2, 119-123.. NAKİL İŞLEMİNİN GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI, Oncorhynchus mykiss (WALBAUM, 1792) YAVRULARININ MALONDİALDEHİT DÜZEYİNE ETKİSİ, 14(2), 119-123.
dc.identifier.endpage123
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage119
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11508/8264
dc.identifier.volume14
dc.language.isotr
dc.relation.ispartofNAKİL İŞLEMİNİN GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI, Oncorhynchus mykiss (WALBAUM, 1792) YAVRULARININ MALONDİALDEHİT DÜZEYİNE ETKİSİ
dc.relation.publicationcategoryUlusal
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectGökkuşağı alabalığı
dc.subjectmalondialdehit (MDA)
dc.subjectnakil
dc.titleTuna Keleştemur G ., Keleştemur Ü, Selçuk S, 2010. NAKİL İŞLEMİNİN GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI, Oncorhynchus mykiss (WALBAUM, 1792) YAVRULARININ MALONDİALDEHİT DÜZEYİNE ETKİSİ. Sakarya üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Derg., Cilt 14, Sayı :2, 119-123.
dc.typeArticle

Dosyalar

Lisans paketi

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Yükleniyor...
Küçük Resim
İsim:
license.txt
Boyut:
14,1 KB
Biçim:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama: